2009-06-17 16:49:34• hírek • Szatmár.ro

Plusz juttatások: mégis lehet

Annak ellenére, hogy a kormány megszüntette a különféle többletjuttatásokat, vannak törvényes lehetőségek ezek megítélésére.

A lényeg az, hogy ne plusz juttatásként, hanem speciális fizetéskiegészítésként kerüljön be az iratokba a többletösszeg - természetesen akkor, ha a helyi tanácsok már rábólintottak. Újabban a megyében az úgynevezett: „testápolási és higiéniai illeték az, ami nagy divat: az önkormányzatok arra hivatkoznak, hogy a köztisztsviselőknek mindig ápoltaknak, tisztáknak kell lenniük.

Arról nincsenek információink, hogy ezen pénz kézhez kapása nélkül ne mosdanának és ne borotválkoznának a közalkalmazottak, viszont ez az a kiskapu, amellyel az ágazatban lehet tartani a szakembereket. Romániában a köztisztviselői bérek igen alacsonyak, egy vidéki főkönyvelő például az 1000 lejt sem keresi meg, és több millió lejről felel.

Legutóbb az Erdődi Helyi Tanács ülésén kerültek szóba a pluszpénzek: a döntéshozók megszavazták a 320 lejes havi „testápolási és higiéniai" illetményt, és e mellett a „készenléti illetményt" is, amely a fizetés 25 százaléka, és azoknak jár, akik éjjel-nappal elérhetők kell legyenek.


Tisztasági pénzt kapnak a közhivatalnokok
Tisztasági pénzt kapnak a közhivatalnokok



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: